Futbol blogları için bilgi kutucukları.

Ekşi Sözlük ve Galatasaray Sözlük için yapmış olduğum ekşi futbol ve gsözlük futbol eklentilerindeki mantığı kullanarak blog yazarlarının ve okurlarının da faydalanabileceği birşey yapmak istedim. Ortaya böyle bişey çıktı. Kullanımı gayet basit.. Giriş, Gelişme ve Sonuç olmak üzere üç aşamada nasıl çalıştığı hakkında bilgi sahibi olabilirsiniz. Neye benzediğini de hemen yazının devamında görebilirsiniz.


Dün gece Şampiyonlar Ligi elemesinde Young Boys karşısına çıkan Fenerbahçe on biri bu takımın ideal kadrosu değildi. Eleştirileri bu bağlamda yapmak gerek. Fakat bu, sahada yer alan oyuncuların, Stoch ve kaleci Volkan dışında, tel tel döküldükleri gerçeğini değiştirmez. Fenerbahçe dün gerçekten çok şanslıydı. Hatta şunu demek mümkün; Fenerbahçe bugüne kadar belki de bir Avrupa kupası maçında en şanslı olduğu günündeydi. Buna Aragones'li dönemde oynanan Arsenal deplasmanı dahil.

Böylesine kötü oynanan bir deplasman maçında 2 gol atmak da büyük şans. Belki de turu getirecek gollerdi onlar. 2 gol atan takımın bu maç öncesi en çok konuşulan ve takviye yapılması beklenen yeri santrafor mevkii. Bu takıma alınacak santrafor takımın hüviyetine hemen değiştirmeyecek. Önce bunu görmek lazım. Aykut Kocaman'ın geçtiğimiz günlerde bahsettiği "zihinsel dönüşüm" Fenerbahçe için hayli sancılı olacak gibi duruyor. Fenerbahçe bu sene kanat problemini solda Stoch ve sağda Dia ile öyle ya da böyle aşmış gibi görünüyor. Peki esas mühim olan omurga ne durumda?

(bu yazı arielortega.blogspot.com'dan gösterme amaçlı alınmıştır.)

2 yorum: